Groei aantal passagiers bij Costa Cruises

Na het tragische ongeluk met de Costa Concordia bij het Italiaanse eiland Giglio was het de vraag wat er zou gebeuren met het aantal cruisereizigers bij Costa Cruises en de andere cruisemaatschappijen. Het is halverwege het jaar weliswaar te vroeg om over de hele linie boeking trends van dit jaar aan te geven, maar Pier Luigi Foschi, voorzitter & CEO van Costa Cruises, maakte eerder deze maand bekend goed te herstellen. Dit is belangrijk aangezien Costa Cruises als Europees marktleider sterk bijdraagt aan de Europese economie. Op 25 mei werd de miljoenste gast geboekt, een cijfer dat Costa in 2007 als eerste Europese cruisemaatschappij noteerde en dat elk jaar is blijven doen. Ook in Nederland ondervindt Costa Cruises geen negatieve gevolgen van het incident voor het aantal boekingen: van februari tot heden noteerde de maatschappij ruim 40 procent meer boekingen dan in dezelfde periode vorig jaar. De sterke groei van Costa Cruises op de Nederlandse markt de afgelopen jaren wordt hiermee doorgezet.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.