Europese cruise industrie blijft groeien

De impact van de Europese cruise industrie op de Europese economie is vorig jaar weer gegroeid, zo blijkt uit cijfers die deze week door de Europese Cruise Council bekend zijn gemaakt. In 2011 steeg de bijdrage aan de  Europese economie zelfs tot een recordhoogte van € 36.7 miljard.

De meeste cruiseschepen worden gebouwd op Europese scheepswerven en zij profiteren dan ook het meest van de groei van de cruise industrie. Volgens het ECC rapport leveren zij de komende vijf jaar 24 nieuwe schepen aan wereldwijd opererende cruisemaatschappijen met een totale capaciteit van 67.000 passagiers en een waarde van meer dan € 12 miljard.

Daarnaast is Europa een belangrijke bestemming voor cruisepassagiers en schepen uit de hele wereld, waardoor veel in toerisme wordt geïnvesteerd en uitgegeven. Ongeveer 5.6 miljoen passagiers startten hun cruisevakantie vorig jaar in een Europese haven, een toename van 7.1 procent. De industrie creëerde banen voor 315.000 mensen door heel Europa, tegen het jaar ervoor 308.000.

Michael Thamm, bestuurslid van het ECC en president van AIDA Cruises concludeerde dan ook dat deze cijfers duidelijk het sociale en economische belang van de cruise industrie voor Europa aangeven.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.