Fincantieri helpt bij berging Costa Concordia

De Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri heeft een contract binnengehaald om ook mee te werken aan de berging van de Costa Concordia. Fincantieri gaat de onderdelen bouwen, caissons, die gebruikt worden bij het rechtzetten van het schip.  Caissons zijn grote stalen bakken waarin water gepompt kan worden. Aan iedere zijde van de Concordia zal een dergelijks zinkbak het schip recht houden.

Inmiddels worden meer details bekend van de toestand waarin het schip zich verkeerde voordat het schip kapseisde. Zo bleek de zwarte doos al een aantal dagen stuk. Ook zeggen onderzoekers dat de waterdichte deuren open stonden waar ze dicht hadden moeten zijn. Bovendien waren de zeekaarten die niet goedgekeurd waren. Allemaal zaken die volgens onderzoekers een reden waren om vooral niet uit te varen. Een rechter zal de gegevens gaan meenemen in de komende rechtzaak.

Voor meer informatie over de berging lees:  Berging Costa Concordia gaat binnen enkele dagen beginnen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​