Brand op riviercruiseschip Regina Rheni

Regina Rheni in Amsterdam

Op de Rijn bij Dusseldorf is op het riviercruiseschip Regina Rheni een brand uitgebroken. De 100 passagiers konden het schip veilig verlaten via een ander riviercruiseschip. Een aantal passagiers had rook ingeademd waardoor ze voor de zekerheid naar het ziekenhuis zijn gebracht. De passagiers waren allemaal Brits. De brand brak drie uur ’s nachts uit waarna de evacuatie begon. Het duurde daarna nog drie uur tot het vuur geblust was.

Het schip was waarschijnlijk gecharterd van het Nederlandse (Rijfers) River Cruises door de Britse reisorganisatie Saga. Het riviercruiseschip is in 2000 gebouwd als Viking Sky en voer daarna onder verschillende namen als Viking Burgundy, Viking Seine, Maribelle en Spirit of Caledonia. Sinds 2011 vaart het schip voor River Cruises.

De rederij River Cruises gaf aan bij Omroep Gelderland dat het schip dit weekend terug komt naar Nederland voor reparaties. Hoelang de reparatie gaat duren is nog onbekend. De oorzaak van de brand is ook niet duidelijk .

Update 16/7/2012: De brand is waarschijnlijk begonnen in de eetzaal van de bemanning waar smeulende sigarettenpeuken in een prullenbak waren gegooid.

Gerelateerd bericht: Brand op Frans riviercruiseschip in KrefeldKleine brand in machinekamer op ‘s werelds grootste cruiseschip Allure of the Seas

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

Eén gedachte over “Brand op riviercruiseschip Regina Rheni

 • 14 juli 2012 om 03:27
  Permalink

  Regina Rheni is in 2000 gedoopt onder de naam Viking Star vn Viking River Cruises , later verkocht onder … daarna heeft Rijfers. dit schip gekocht

  Viking Rhone, van Viking River Cruises, daarna is dit schip van de Rhone naar de Seine gegaan en ja, het kreeg de naam Viking Seine, daarna is het schip verkocht en kreeg de naam Spirit of Caledonia

  De Viking Sky is het zusterschip en heeft eerst op de Rijn-Donau gevaren, daarna als Viking Burgundy op de Rhone tot een paar jaar terug toen het terug ging naar Premicon , toen kreeg het de Naam Maribelle

  het zijn drie Zusterschepen in 2000 gebouwd op de Merwede onder de nam Viking Rhone , Viking Star en Viking Sky

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.