Nieuw Chinees cruiseschip in 2018 verwacht

In oktober 2018 wordt het waarheid. Dan zal het eerste in China gebouwde zeecruiseschip opgeleverd worden. De Chinese cruisemaatschappij Xiamen International Cruise heeft opdracht gegeven bij de Xiamen Shipbuilding Industry voor de bouw van een schip van 100.000 brutoton voor ruim 2000 passagiers. Het 390 miljoen euro kostende schip zal twee namen krijgen: de China Xiamen of Ma Zu. Royal Caribbean ontwerpt het design van het schip en adviseert bij de bouw. De Amerikaanse cruisemaatschappij zet veel in op het Oosten. Sinds 2008 vaart Royal Caribbean daar en heeft nu al een groei gerealiseerd van 100%.

Het interieur van het schip en in de hutten orienteert zich op Chinese tradities. Ook in acht van de negen restaurants wordt Chinees voedsel geserveerd. De cruiseroutes concentreren zich vooral op de gebieden bij Japan, Korea en Singapur.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.