Nieuwe cruiseschepen in 2013

Het jaar 2013 biedt relatief weinig nieuwe cruiseschepen. De Hausse van de afgelopen jaren bij een flink aantal maatschappijen is min of meer voorbij. Toch zitten er een aantal unieke zeer luze cruiseschepen tussen, zoals de Europa 2 van Hapag-Lloyd en Le Soleal van de Franse cruisemaatschappij Compagnie du Ponant.

Norwegian Breakaway – Norwegian Cruise Line

Na de Norwegian Epic (2010) ziet het publiek een nieuw groot schip verschijnen (144.017 brutoton) met plek voor 4000 passagiers. De Breakaway is het eerste van de twee nieuwe schepen die beide bij de Meyer Werft in Papenburg (Duitsland) gebouwd worden. Het schip heeft in ieder geval geen gegolfde hutten meer zoals op de Epic het geval was. De Breakway wordt wel een family fun schip met veel ontspanningsmogelijkheden voor de hele familie. In de lente van 2013 wordt het schip opgeleverd.

AIDAstella – Aida Cruises

Het tiende schip voor de Duitse cruisemaatschappij Aida wordt wederom gebouwd in Duitsland bij de Meyer Werft in Papenburg. De schepen van Aida zijn welbekend om de rode lippen op de boeg van elk schip. In de lente van 2013 ziet de AIDAstella (71.000 brutoton) het daglicht. De Aidastella biedt net als haar zusterschepen zoals de AIDAmar (2012) plaats aan  2192 passagiers.

Europa 2 – Hapag Lloyd

Op de werf STX Europe in Saint-Nazaire (Frankrijk) bouwt men luxe cruiseschip Europa 2. Zusterschip Europa is momenteel het meest luxueuze schip ter wereld. De Europa 2 wordt een zeer luxueus schip met alleen balkonsuites. Elf dekken met 251 suites herbergen maximaal 516 passagiers. Acht restaurants zorgen voor culinaire verrassingen, net als op de Europa. In de lente van 2013 wordt het schip opgeleverd.

Royal Princess – Princess Cruises

De nieuwe Royal Princess wordt een groot resort schip (141.ooo brutoton) voor 3600 gasten. Bij Fincantieri in Italie bouwt men het schip dat meer balkons heeft dan elk ander Princess schip, een immens groot filmscherm en de SkyWalk. Een unieke loopbrug, volledig van glas gemaakt dat over de boeg van het schip gaat lopen. De vloer is van glas, zodat gasten naar beneden in de zee kunnen kijken.

MSC Preziosa – MSC Cruises

De MSC Preziosa wordt het dertiende schip van MSC Cruises. De MSC Preziosa zal in de lente van 2013 door de bouwer STX France worden opgeleverd. Het cruiseschip (140.000 brutoton) is de vierde in rij van de Fantasia Klasse. Na de MSC Fantasia, MSC Splendida en de MSC Divina ontvangt dit schip ook ruim 4000 passagiers.

Le Soleal – Compagnie du Ponant

De Soleal, zusterschip van Le Boreal (2010) en L’Austral (2011), wordt een intiem jacht dat beschikt over designmeubels en een vijfsterren niveau. Slechts 132 hutten (10.600 brutoton) maken het een gering aantal gasten naar de zin. Het schip gaat vooral kleine havens aandoen. Vanaf juli 2013 vaart het schip eerst routes naar het arctisch (noordpool) gebied.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

3 gedachten over “Nieuwe cruiseschepen in 2013

 • 25 juli 2012 om 21:39
  Permalink

  Ja erg jammer dat het er weinig zijn, maar zeker zeer bijzondere !

 • 26 juli 2012 om 13:44
  Permalink

  EN DE MSC PREZIOSA? (:

 • 30 juli 2012 om 20:00
  Permalink

  De MSC Preziosa staat er vanaf nu ook bij.

  Groet,Miriam

Reacties zijn gesloten.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.