Europees project voor afvalverwerking aan boord van Costa Pacifica

Op de Costa Pacifica zullen bij wijze van proef drie afvalstromen – verpakkingen, biologisch afbreekbaar afval en papier – aan boord verminderd, gerecycled en hergebruikt. Het ‘duurzame cruise’ project wordt medegefinancierd door de Europese Commissie voor innovatieve milieuprojecten. Costa Cruises heeft samen met enkele andere bedrijven het initiatief genomen om het project voor afvalverwerking te starten. Het doel van het project is om een nieuwe en vrijwillige certificeringsregeling voor afvalverwerking aan boord op te zetten. De certificering gaat in de toekomst waarschijnlijk wel deel uitmaken van de EU milieuwetgeving voor schepen.

Lees verder: Belangrijke milieu prijs voor Holland America Line

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​