Uitdokken Celebrity Reflection op 12 augustus

Zondag 12 augustus 2012 wordt op de vroege zondagmorgen het nieuwste schip Celebrity Reflection van Celebrity Cruises uit het bouwdok gesleept. Het uitdokken uit bouwdok 2 begint rond half acht ’s morgens. Naar verwachting ligt het cruiseschip om negen uur aan de kade. Daarna vinden nog een aantal werkzaamheden plaats zoals het plaatsen van de beide schoorstenen. In de weken erna zal de binneninrichting voltooid worden en vele testen uitgevoerd.

Volgens de huidige planning zal de Reflection tussen 16 en 18 september over de Ems gesleept worden naar Eemshaven. Het schip (126.000 brutoton) kan vanaf oktober 3030 passagiers meenemen. De Celebrity Reflection heeft als enige van de vijf zuster schepen zelfs 16 dekken in plaats van 15 dekken. Daardoor heeft de Meyer Werft 72 extra hutten kunnen realiseren, een ruimer theater en ruimere restaurants.

De eerste cruise, de maidenvoyage, vertrekt op 12 oktober vanaf Amsterdam.

Lees ook: Celebrity noemt nieuwste schip Celebrity Reflection

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.