Reserveren van ligstoelen wordt ingeperkt

Volgens USAToday gaan enkele cruisemaatschappijen de jacht openen op mensen die een ligstoel langer dan 45 minuten niet gebruiken en bezet houden met een handdoek. Op twee ccruiseschepen worden momenteel proeven gehouden met nieuw beleid. Allereerst wordt op de Carnival Breeze een test gehouden met stickers. Wanneer een ligstoel bezet wordt gehouden met een handdoek, boeken, schoenen of andere spullen krijgt de betreffende ligstoel een sticker met de tijd waarop het geconstateerd werd.  Als na 40 minuten na de stickertijd de ligstoel nog steeds gereserveerd is, maar nog niemand heeft plaatsgenomen, worden de spullen weggehaald. De spullen verzamelt men vervolgens bij het handdoek-afgifte punt. Het personeel laat een briefje achter bij de ligstoel met een uitleg.

Op de Norwegian Star van Norwegian Cruise Line, wordt ook een dergelijke proef gehouden. Wanneer daar iemand langer dan 45 minuten een stoel bezet wordt gehouden met spullen, wordt eveneens actie ondernomen.

Beide cruisemaatschappijen wachten de resultaten van deze proeven af en besluiten daarna of de maatregelen op de gehele vloot wordt uitgerold.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.