Nederlander bedenkt toekomst Costa Concordia

Volgens de Stentor maakt de Nederlandse architect Kamiel Klaasse van het Amsterdamse bedrijf NL Architects kans om mee te beslissen wat er moet gebeuren met het gekapseisde cruiseschip de Costa Concordia. De Nederlander maakt namelijk deel uit van de jury die de uitkomsten van de prijsvraag  New Concordia Island Contest, dat het Siciliaanse architectenbureau ICSplat uitgeschreven heeft.

In de ideeënwedstrijd mogen de inschrijvers bedenken van er met de Costa Concordia zou kunnen gedaan worden. Een pretpark, hotel of misschien wel heel wat anders. Helaas staat de echte toekomst van het cruiseschip al vast. Het schip zal gesloopt en ontmanteld worden voor 300 miljoen euro. Met de prijsvraag wil men stimuleren dat de autoriteiten ook nog een andere beslissing kunnen nemen over een alternatieve bestemming voor de Costa Concordia. Deelnemers kunnen inzenden tot 25 september.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden