Veendam redt Amerikaanse hygiëne test niet

De Veendam heeft volgens Cruisecritic op 19 augustus 2012  in een hygiëne inspectie van de Amerikaanse autoriteiten lager gescoord dan verplicht. De inspectie door het Centers for Disease Control and Prevention (CDC) vindt regelmatig plaats op elk cruiseschip. Het schip had 77 van de benodigde 86 punten behaald. Elk schip kan maximaal 100 punten ontvangen waarbij onder de 86 punten betekent dat je niet geslaagd bent voor de inspectie. Overigens had de Veendam in april 2012 nog test ruimschoots gehaald met maar liefst 93 punten.  Zeker 33 schepen haalden dit jaar de 100 punten score, waaronder de Disney Fantasy, de Nieuw Amsterdam (HAL), Queen Mary 2 en Carnival Liberty.

Het laatste schip dat een dergelijke inspectie niet haalde was de Monarch of the Seas (Monarch of the Seas faalt bij inspectie) in 2011.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden