Bemanning Costa Concordia geeerd

Gisteravond nam een delegatie van de Costa Concordia bemanning de award ‘Seafarer of the Year’ in ontvangst voor hun moed en bekwaamheid tijdens de ramp op 13 januari dit jaar.

De Lloyd’s Global List Awards bestaan uit 14 verschillende categorieën en de winnaars worden gekozen door een panel van tien internationale    De ceremonie vond plaats in Londen en werd bijgewoond door topmensen uit de internationale scheepvaartindustrie. De bemanning van de Costa Concordia werd vertegenwoordigd door Sheila Canlas, Assistant Bar Manager, en Janice Aguda, waitress. Zij werden vergezeld door twee afgevaardigden van Costa Cruises waaronder bestuursvoorzitter Pier Luis Foschi, en door twee afgevaardigden van Meranti Magsaysay Institute die twee opleidingsinstituten van Costa Cruises beheren, een in Indonesië en een in de Filipijnen.

De  ‘Seafarer of the Year’ award 2012 werd met de volgende redenen omkleed toegekend aan alle bemanningsleden van de Costa Concordia: ‘Toen het cruiseschip Costa Concordia op 13 januari op een rots liep voor het eiland Giglio, ging de internationale aandacht uit naar de handelingen van de kapitein. Het aspect dat in de mediastorm die volgde volledig over het hoofd werd gezien, waren de voorbeelden van pure moed en vakbekwaamheid die de bemanningsleden vertoonden.

Er waren 4.229  mensen aan boord ten tijde van het ongeluk en terwijl het tragische verlies van levens dat dit ongeluk veroorzaakte terecht de komende tijd een onderwerp is van forensisch onderzoek, mag niet vergeten worden dat zonder de professionele reactie van de meerderheid van de bemanning, veel meer levens verloren hadden kunnen gaan. Onze juryleden waren het eens met de Filipijnse crew supplier Magsaysay die hun bemanning aan boord hebben genomineerd maar ook erkenning zochten voor de moed van andere bemanningsleden en dat de handelingen die nacht van professionele en gewaardeerde zeevaarders publiekelijk zouden moeten worden erkend.’   ‘Seafarer of the Year’ award erkent de vakkundigheid, moed en het professionalisme die scheepsbemanningen elke dag ten toon spreiden. Het is bestemd voor bemanningen van alle rangen die op zee leiderschap, visie en moed hebben getoond.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden