Holland America Line breidt cruises in Alaska uit

Holland America Line breidt het Alaska cruiseseizoen 2013 uit met meer afvaarten en veel voordeel voor de gasten. Hoewel het aantal schepen in de Alaska reisroutes hetzelfde blijft als in 2012, wordt de capaciteit vergroot door een verdubbeling van het aantal vertrekken van het ms Amsterdam met een nieuwe zevendaagse cruise vanuit Vancouver.

‘Met het vergroten van onze capaciteit in Alaska wordt het aantal cruisedagen in 2013 verhoogd naar bijna 1,6 miljoen, zegt Richard Meadows, executive vice president of sales, marketing and gastenprogramma’s. ‘Deze routes vielen altijd al onder de meest populaire cruises. De nieuwe zevendaagse cruise op het ms Amsterdam geeft ons de mogelijkheid om meer passagiers de schoonheid van Alaska te laten zien. Ook stimuleren wij reizigers om vroeg te boeken -voor extra voordeel.’

  • Het ms Amsterdam (1.380 passagiers) start het Alaska cruiseseizoen 2013 op 24 mei en vaart in totaal 17 zevendaagse ‘Inside Passage voyages’. Passagiers brengen tijdens deze cruise met vertrek vanuit Vancouver een bezoek aan Juneau, Skagway en Ketchikan, daarnaast varen zij ook de schilderachtige route door het Glacier Bay National Park of het Tracy Arm Fjord/Twin Sawyer Glaciers.
  • Het ms Zaandam en het ms Statendam varen elk 18 ‘Gulf of Alaska’ cruises met vertrek vanuit Vancouver. Beide schepen varen in totaal vier Inside Passage routes. Overige ‘Inside Passage’ cruises worden gevaren door ms Amsterdam (17), ms Volendam (21) en ms Zuiderdam (20). Daarnaast worden ms Oosterdam en ms Westerdam ingezet voor respectievelijk 21 en 20 zevendaagse cruises met vertrek vanuit Seattle.
  • Het ms Oosterdam (1.916 passagiers) vertrekt op zondag 5 mei voor de eerste van 21 zevendaagse Alaska Explorer cruises. Zaterdag 11 mei vertrekt het ms Westerdam (1.916 passagiers) voor de eerste van 20 zevendaagse Alaska Explorer cruises. Passagiers bezoeken onder meer Juneau, Sitka en Ketchikan in Alaska, inclusief Tracy Arm Fjord/Twin Sawyer Glacier, alsmede Victoria in Brits-Columbia.
  • Vier extra Inside Passage cruises worden gevaren met ms Statendam, vertrek vanuit Vancouver op 5 en 12 mei en 22 september. Het ms Zaandam vertrekt op 5 mei.

Tijdens het inschepen op de Alaska Explorer Voyages vanuit Seattle is een ranger van het Klondike Gold Rush National Historic Park beschikbaar om de gasten te informeren over het park en over de overige parken gesitueerd langs de Inside Passage.

Op alle Glacier Bay cruises is tevens een park ranger en inheemse tolken van de Indiaanse Huna stam aan boord om de gasten te informeren over de oorsprong van hun stam en culturele tradities.

De intiemere schepen, ms Statendam (1.260 passagiers) en ms Zaandam (1.432 passagiers) maken het mogelijk om de Golf van Alaska cruise-ervaring te beleven op een middelgroot cruiseschip. Elk schip vaart 18 ‘Gletsjer Ontdekkingsreis’ cruises welke iedere zondag van 13 mei tot 16 september vertrekken en varen tussen Vancouver en Seward. Gedurende deze cruise bezoeken gasten onder meer Ketchikan, Juneau, Skagway, Glacier Bay en maken zij een cruise door de Inside Passage, inclusief een zeedag in de Golf van Alaska

De uitbreiding van het aantal vertrekken en passagierscapaciteit maakt het voor gasten mogelijk een cruise te combineren met een CruiseTour. Door de CruiseTours kunnen gasten tijdens een drie-, vier- of zevendaagse cruise via de Inside Passage ook een tourgedeelte naar het binnenland van Yukon en Alaska te maken. Zoals een driedaagse Denali National Park tour, met het vele wild en spectaculair landschap. De CruiseTours zijn zo samengesteld dat de hoogtepunten van Alaska ’s wildernis, het dierenleven, de oorspronkelijke cultuur en de historie aan bod komen.

 

Holland America Line biedt, in combinatie met haar Alaska cruises, meer dan 250 optionele excursies op land. Gasten kunnen hun Alaska-ervaring optimaliseren met avontuurlijke excursies als ‘wildlife spotten’, historie, kunst en gastronomie. Exclusieve ‘Cruise with Purpose’- excursies aan wal maken het voor gasten mogelijk om iets terug te doen voor de maatschappij, het milieu, het dierenwelzijn of de economische groei.

 

Passagiers kunnen ook andere activiteiten ondernemen zoals kajakken op zee, vlieg- of sportvissen, een excursie maken op een hondenslee of het spotten van adelaars, zeeotters en walvissen.

Om de cruise compleet te maken, kunnen gasten ook deelnemen aan excursies zoals White Pass top Scenic Railway uit Skagway, Russische erfgoed in Sitka, een fototour in Haines of een culinair vijfgangen proeverij met Alaska ’s zeevruchten bereid door een lokale chef-kok in Ketchikan.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.