Nieuw cruiseschip voor Norwegian Cruise Line in 2015

Norwegian Cruise Line heeft bekendgemaakt dat het een akkoord heeft bereikt met het Duitse Meyer Werft voor de bouw van een nieuw cruiseschip, dat in oktober 2015 opgeleverd dient te worden. Daarnaast heeft het een optie genomen voor een tweede schip dat in de lente van 2017 gereed zou moeten zijn. Het eerste nieuwe schip (163.000 bruto ton) moet plaats gaan bieden aan 4.200 passagiers. Het wordt daarmee het grootste schip in de vloot van Norwegian Cruise Line. Het is zelfs groter dan de Breakaway-klasse schepen van dezelfde maatschappij, die momenteel gebouwd worden op de Meyer Werft. De werktitel van het nieuwe schip is dan ook ‘Breakaway Plus’. Met de bouw is een bedrag van ongeveer 700 miljoen euro gemoeid.

Zoals gezegd is de Meyer Werft momenteel in Papenburg druk bezig met de bouw van twee schepen uit de Breakaway-klasse (146.600 bruto ton). De Norwegian Breakaway zal als eerste worden opgeleverd, in april 2013. De Norwegian Getaway staat gepland voor januari 2014.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden