Nieuwe schepen voor Carnival, HAL en Royal Caribbean

De laatste twee dagen hebben Carnival Corp. en Royal Caribbean allebei nieuwe schepen aangekondigd. Royal Caribbean zei plannen te hebben voor een derde schip in de Oasisklasse. De Oasis en de Allure of  the Seas krijgen een zusterschip erbij.

Moederbedrijf Carnival Corporation kondigde vandaag een nieuw schip voor Holland America Line aan. In 2015 moet het schip af zijn dat gebouwd gaat worden door de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. Het schip (ca 99.000 brutoton) gaat plek geven aan 2660 passagiers. Daarmee wordt het schip groter dan de twee nieuwste schepen, Eurodam en Nieuw Amsterdam. In verhouding wordt het schip ca 4000 brutoton groter en krijgt het schip ongeveer 500 meer passagiers.

Carnival Cruise Line ontvangt in 2016 haar nieuwe schip. Dit schip is met 135.000 brutoton groter dan het nieuwste Carnival Breeze (130.000 brutoton) die dit jaar in  de vaart kwam. Het nieuwe schip wordt gebouwd bij Fincantieri.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

One thought on “Nieuwe schepen voor Carnival, HAL en Royal Caribbean

  • 26 oktober 2012 om 19:35
    Permalink

    Ik ben benieuwd naar het nieuwe schip van de HAL, dat wordt dus 2 jaar wachten.

    Ben ook erg benieuwd naar z’n naam.

Reacties zijn gesloten.

Aan het laden