ss Rotterdam blijft in Rotterdam

Het stoomschip Rotterdam blijft in Rotterdam. Woningcorporatie Woonbron heeft vrijdag bekendgemaakt dat het overeenstemming heeft bereikt over de verkoop van het schip met WestCord Hotels voor een bedrag van € 29,9 miljoen. Beide partijen hebben de intentie om de overdracht te laten plaats vinden tussen 1 januari en 1 april 2013. Westcord Hotels is een Nederlands bedrijf met 14 hotels waaronder het Rotterdamse Hotel New York.

Harry Westers, directeur van WestCord Hotels: “We zijn zeer enthousiast over deze kans. Het schip, dat uniek is op de wereld, is een prachtige aanvulling op onze portefeuille.” De nieuwe eigenaar benadrukt dat alle boekingen gewoon doorgaan: “Gasten kunnen blijven boeken. En ook bestaande boekingen nemen wij gewoon over. Ik verheug me erop om gasten te mogen ontvangen op dit bijzondere schip.” Bert Wijbenga, bestuursvoorzitter van Woonbron: “Ik ben blij dat het schip behouden blijft voor Rotterdam. Er was interesse van meer dan honderd partijen en uiteindelijk is overeenstemming bereikt met WestCord. Het is een solide en geschikte partij met veel expertise op het gebied van horeca’.

Woonbron moest van de minister van Wonen het schip verkopen. De corporatie werd onder toezicht gesteld o.a. nadat het in financiele problemen kwam door de verbouwing van het schip van meer dan 250 miljoen euro.

Bron: o.a. Woonbron.nl

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden