TUI Cruises komt met Mein Schiff 3 en Mein Schiff 4

De Duitse cruisemaatschappij TUI Cruises heeft maandag bekendgemaakt dat het een order heeft geplaatst bij de Finse werf STX voor een nieuw cruiseschip. De bouw zal in de zomer van 2013 van start gaan. De oplevering in Turku staat gepland in de lente van 2015. Het nieuwe schip (99.300 brutoton) zal ongeveer 294 meter lang en 36 meter breed zijn. Er worden 1.250 hutten gecreëerd, dat plaats gaat bieden aan 2.500 passagiers. Zij worden bediend door 1.000 personeelsleden.

Het is het tweede schip dat TUI Cruises laat bouwen in Finland. Maandag startte de bouw van het eerste schip, dat in mei 2014 in de vaart moet gaan. Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden tevens de namen van de twee nieuwe schepen bekendgemaakt: Mein Schiff 3 en Mein Schiff 4. Het borduurt daarmee voort op de andere twee schepen van de vloot, Mein Schiff 1 en Mein Schiff 2.

Facebook reacties