Kiel gelegd van Norwegian Getaway op Meyer Werft

Tijdens een officiële ceremonie op de Duitse scheepswerf Meyer Werft in Papenburg is vorige week de kiel gelegd van het nieuwe schip van Norwegian Cruise Line, de Norwegian Getaway. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd het eerste blok van in totaal 73 blokken in de bouwdok gehezen. Het markeerde de start van de bouw van de constructie van het tweede schip (146.600 brutoton) in de Breakaway-klasse. Kevin Sheehan, de President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line legde de traditionele geluksmunt voordat het blok van 530 brutoton op zijn plek werd gezet. ‘We zijn buitengewoon blij met de start van de bouw van de Norwegian Getaway, zusterschip van de Norwegian Breakaway. Het begin van de blokkenconstructie is een bijzondere mijlpaal en we kijken uit naar de oplevering van de Norwegian Getaway medio Januari 2014’, aldus Sheehan.

De Norwegian Getaway, dat plaats gaat bieden aan 4.000 gasten, zal vanaf 1 februari 2014 wekelijkse cruises maken vanuit haar thuishaven Miami naar het oostelijke gedeelte van de Caraiben o.a. Philipsburg, St. Maarten, St. Thomas, de Maagden Eilanden en de Bahama’s.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden