Britse cruisemarkt houdt stand in 2012

De Britse cruiseindustrie lijkt goed door het moeilijke jaar 2012 te zijn gekomen. Volgens recent gepubliceerde cijfers in Groot-Brittannië door de Passenger Shipping Association (PSA) blijkt dat dit jaar 1,72 miljoen Britten een cruise hebben gemaakt. Dat zijn 20.000 meer passagiers dan in 2011 (1,70 miljoen), ondanks het incident met de Costa Concordia in januari en de economische crisis die zijn impact heeft op de gehele reissector. De PSA verwacht dat de cijfers ook in 2013 verder zullen doorgroeien, naar 1,76 miljoen Britse cruisepassagiers. Dat is een groei van 2%. De verwachte stijging is gebaseerd op toegezegde investeringen van de cruisemaatschappijen in nieuwe en gerenoveerde cruiseschepen, de toegenomen concurrentie met als resultaat scherpere prijzen en de diversiteit aan (nieuwe) bestemmingen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden