Cruiseschepen verleggen routes vanwege onrusten Israel en Gaza

Een groot aantal cruisemaatschappijen heeft besloten naar aanleiding van de onrusten enkele havens in Israel niet meer aan te doen. De wijzigingen betreffen:

  • MSC Cruises: de MSC Armonia blijft langer (27 en 28 november)  in Aqaba (Jordanië) in plaats van door te reizen naar Eilat.
  • Celebrity Cruises: de Celebrity Silhouette stopt niet op 22 november in Ashdod of Haifa op 24 november. Het schip vaart naar Istanbul en blijft daar een nacht liggen.
  • Costa Cruises: de Costa Pacifica liet Ashdod en Haifa vervallen voor Santorini, Rhodos, Istanbul en Izmir.
  • Oceania Cruises: Nautica stopt niet meer in Ashdod en Haifa, maar gaat naar Athene, Mykonos, Rhodos en Limassol.
  • Norwegian Cruise Line: de Norwegian Jade heeft eerder al Ashdod laten vallen en NLC  heeft het schip extra in Haifa laten overnachten.

Andere cruisemaatschappijen zeggen de situatie te monitoren en hebben nog geen routewijzigingen doorgevoerd of bekendgemaakt.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden