Le Soleal van Compagnie du Ponant uitgedokt bij Fincantieri

Woensdag is tijdens een officiele ceremonie de nieuwste aanwinst van de Franse cruisemaatschappij Compagnie du Ponant, Le Soleal, uitgedokt bij de Italiaanse werf Fincantieri in Ancona. Het kleine cruiseschip zal in juni 2013 worden opgeleverd en gaat onder de Franse vlag varen. Le Soleal is vergelijkbaar met twee andere schepen van het bedrijf L’Austral en Le Boreal die respectievelijk in 2010 en 2011 in de vaart gingen. Het wordt het vierde schip van de maatschappij die zich richt op het luxe segment van de markt. Slechts 132 hutten (10.600 brutoton) moeten het gering aantal gasten naar de zin gaan maken. Het schip gaat vooral kleine havens aandoen. Vanaf juli 2013 vaart het schip eerst routes naar het arctisch (noordpool) gebied.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden