Fincantieri krijgt meerderheidsbelang in STX Europe

De werf STX Europe OSV, de tak die zich bezighoudt met offshore en speciale schepen, heeft plannen bekendgemaakt dat 50,75% van de aandelen aan Fincantieri Oil & Gas S.p.A verkocht gaan worden. Wanneer aan alle voorwaarden wordt voldaan zal Fincantieri eind april een meerderheidsbelang in de (nu nog elkaars concurrent) STX Europe OSV krijgen. Fincantieri Oil & Gas is een volledige dochter van Fincantieri – de scheepsbouwer Cantieri Navali Italiani S.p.A.

Het onderdeel STX Europe OSV omvat alleen de bouw van offshore en speciale schepen. De cruisetak van STX Europe, in Frankrijk en in Finland, is nog uitgesloten van de koop.

Fincantieri heeft onder andere in Marghera een grote scheepswerf waar cruiseschepen van onder andere Holland America Line, Carnival, Princess en Oceania Cruises gebouwd zijn en zullen worden.

Lees ook: De grote scheepsbouwers ter wereld in Europa: STX EuropeDe grote scheepsbouwers ter wereld in Europa: Meyer Werft

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden