Vrees voor mogelijke sloop Queen Elizabeth 2

De vrees bestaat in Groot-Brittannië dat de Queen Elizabeth 2, het voormalig cruiseschip van Cunard, op korte termijn verkocht gaat worden aan een Chinees bedrijf om gesloopt te worden. De Engelse krant The Daily Mail meldt dat 20 Chinezen aan boord van het schip zijn gekomen om het aanwezige personeel van 40 personen te vervangen. De QE2, dat in 1969 werd gedoopt door de koningin, ligt sinds de verkoop voor 64 miljoen pond aan het bedrijf Istithmar in 2008 in de Rashid haven in Dubai. Sindsdien zijn diverse plannen om het prestigieuze schip, net als de SS Rotterdam, te verbouwen tot een hotel op niets uitgelopen. Afgelopen maand probeerde een Britse consortium nog tevergeefs om de QE2 voor 20 miljoen pond naar Londen te halen. Na een grondige verbouwing van 60 miljoen pond zou het dan een drijvend hotel moeten worden naast de O2 Arena. De huidige eigenaren lijken echter te kiezen voor het snelle Chinese geld.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden