STX Finland in zwaar weer na mislopen order Royal Caribbean

De werf STX Finland verkeert volgens de Finse vakbond voor metaalwerkers in zwaar weer. In een persverklaring noemt de bond de recessie en het mislopen van de order van Royal Caribbean voor de bouw van tenminste 1 cruiseschip in de Oasis klasse (en een optie voor een tweede schip) als belangrijkste oorzaken. Royal Caribbean besloot na langdurig overleg vorige week met STX France in zee te gaan nadat de Finse overheid geen lening van 50 miljoen euro met de Finse werf wilde afsluiten. Het Finse bedrijf moet hierdoor nu haar kosten met 30% terugbrengen. Hierdoor staan honderden banen op de tocht. Momenteel werken er ongeveer 2.200 mensen op de werf.

Lees meer over STX Europe: De grote scheepsbouwers ter wereld in Europa: STX Europe

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​