STX Finland in zwaar weer na mislopen order Royal Caribbean

De werf STX Finland verkeert volgens de Finse vakbond voor metaalwerkers in zwaar weer. In een persverklaring noemt de bond de recessie en het mislopen van de order van Royal Caribbean voor de bouw van tenminste 1 cruiseschip in de Oasis klasse (en een optie voor een tweede schip) als belangrijkste oorzaken. Royal Caribbean besloot na langdurig overleg vorige week met STX France in zee te gaan nadat de Finse overheid geen lening van 50 miljoen euro met de Finse werf wilde afsluiten. Het Finse bedrijf moet hierdoor nu haar kosten met 30% terugbrengen. Hierdoor staan honderden banen op de tocht. Momenteel werken er ongeveer 2.200 mensen op de werf.

Lees meer over STX Europe: De grote scheepsbouwers ter wereld in Europa: STX Europe

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden