Welke renovaties staan er voor 2013 in de planning?

Naast de nieuwbouw van vele cruiseschepen (lees Overzicht nieuwe schepen voor 2013) worden schepen ook intensief gerenoveerd.  Uiteraard gaan cruiseschepen om de paar jaar naar een droogdok om het reguliere onderhoud te doen. Steeds vaker worden er tijdens een langere periode in het droogdok complete make-overs gedaan. Het grote voordeel voor de cruisemaatschappijen is dat ze geen miljoenen dollars hoeven te betalen voor een compleet nieuw schip. Een make-over kost relatief veel minder en het schip ziet er weer gloednieuw uit. Bijna alle maatschappijen hebben een renovatie programma voor meerdere schepen.

Zo heeft de Holland America Line onder de noemer Signature of Excellence een aantal schepen vernieuwd en verbeterde diensten geintroduceerd. Celebrity heeft de Solstice Class Upgrade waarbij enkele Millennium klasse schepen een renovatie krijgen of hebben gehad. Carnival kent de Fun Ship 2.0 upgrade en Royal Caribbean stuurt de komende jaren meer schepen een maand lang naar het droogdok.

Renovatie en nieuwe naam

Uniek voor 2013 is de renovatie van de Carnival Destiny die daarna onder de naam Carnival Sunshine gaat varen.

Overzicht (niet volledig)

Het komende jaar zijn in ieder geval de volgende schepen aan de beurt:

 • Azamara Journey  – januari 2013 – Singapore
 • Carnival Destiny – 22 februari/12 april 2013  Trieste – omgenoemd tot Carnival Sunshine
 • Legend of the Seas – februari 2013
 • Pride of America (NCL) – maart 2013 – Honululu
 • Ventura (P&O Cruises) – maart 2013 – Hamburg
 • Independence of the Seas – mei 2013
 • Brilliance of the Seas – mei 2013
 • Vision of the Seas – oktober 2013
 • Costa Victoria – november 2013 – Singapore
 • Crystal Serenity – november 2013 – Cadiz
 • Navigator of the Seas – december 2013
 • Arcadia (P&O Cruises) – december 2013
 • Costa Classica – december 2014
 • 2014: Adventure of the Seas, Voyager of the Seas, Explorer of the Seas, Jewel of the Seas

Bronnen: Cruise Critic, cruisemaatschappijen

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden