Vertraging berging Costa Concordia tot einde zomer

De Costa Concordia zal niet eerder dan het einde van de zomer weggehaald worden bij de kust van Giglio in Italie waar het vorig jaar verongelukte. Dat hebben Costa Cruises en Titan-Micoperi, het bedrijf dat is ingehuurd om de boeg te verwijderen, recent laten weten aan de inwoners van het Italiaanse eilandje. Eerder werd er gesproken over berging in maart/april. Om verdere schade aan het milieu te voorkomen is het noodzakelijk dat de boeg niet in meerdere stukken breekt. Daarom worden er tijdens de verwijderingsoperatie continu testen uitgevoerd. Zodra het schip blijft drijven wordt het naar een nabijgelegen haven gesleept.

Het gehele proces van berging kan worden gevolgd op een speciale website: www.theparbucklingproject.com.

Zie ook: Website verwijdering Costa Concordia live  

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden