Wereldreis Saga Ruby uitgesteld met 10 dagen

Een wereldcruise van de Saga Ruby die gisteren in Southampton zou beginnen, is vertraagd met zeker 10 dagen. Saga Cruises ontdekte tijdens een routine inspectie ernstige problemen in de motor van het schip. Het schip zou die dag vertrekken met 655 passagiers op een 109 dagen durende wereldreis.

Saga koos ervoor om de reparatie direct uit te voeren in de komende dagen. Een aantal passagiers heeft de nacht doorgebracht op het schip tot ze te horen kregen wat er zou gebeuren. Ongeveer 20 mensen hebben besloten in een hotel te blijven in de buurt van Southampton.

De Saga Ruby (uit 1973) wordt naar een dok gesleept waar de reparatie wordt uitgevoerd. Het schip had in Bremerhaven (Duitsland) net een intensieve renovatie ondergaan van 4,5 miljoen euro. In 2014 neemt Saga afscheid van het schip.

Update 18 januari 2013:  De wereldreis wordt uitgesteld tot 20 februari. Saga Cruises heeft nog eens vier weken nodig om het schip te reparareren.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden