QE2 wordt toch hotelschip in Hong Kong

Na een kleine maand is dan toch duidelijk wat er met het voormalige Cunard schip Queen Elizabeth 2 gaat gebeuren. De vrees bestond dat het verkocht zou worden aan een Chinees bedrijf om gesloopt te worden. Het schip wordt echter gecharterd voor 1 miljoen dollar per jaar (met een optie tot koop voor minimaal 35 miljoen dollar) door een aantal investeerders uit Hong Kong en China die het schip als hotelschip willen ombouwen. Na een droogdokrenovatie gaat het schip een ligplek krijgen in Hong Kong als luxe hotel. De eigenaren willen  100 suites en 300 kamers. 

Het schip was in 2007 voor een bedrag van 64 miljoen pond verkocht aan investeerders in Dubai die er ook een hotelschip van wilden maken. De economische malaise zorgde ervoor dat die plannen in de ijskast verdwenen. Een groep Britse investeerders onder de naam QE2 London probeerde het schip terug naar Groot-Brittannie te halen, toen bleek dat er serieuze kopers waren om het schip te slopen.

Lees ook: Oceanliner Queen Elizabeth 2 verandert in hotel in DubaiVrees voor mogelijke sloop Queen Elizabeth 2

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

One thought on “QE2 wordt toch hotelschip in Hong Kong

  • 27 januari 2013 om 14:51
    Permalink

    Glad to see that another luxury oceanliner is saved from the breakers! The QE2 will be the third large passenger vessel that will be converted into hotel, restaurant and conference accomodation, just like the two other old steamers : s.s.”Queen Mary I” and s.s. “Rotterdam” , enjoying a good second life .

Reacties zijn gesloten.

Aan het laden