MSC Cruises krijgt Eataly restaurant op zee

De doop van de MSC Preziosa komt dichterbij. Nog twee maanden en de nieuwe trots van MSC Cruises wordt verwelkomd in Genua. Vandaag maakte de Mediterrane cruiserederij een bijzondere culinaire samenwerking bekend. MSC tekende een overeenkomst met Eataly, een populaire Italiaanse food- en restaurantketen. De samenwerking gaat morgen officieel van start.

Eataly werd in 2007 opgericht door Oscar Farinetti en zijn imperium reikt vandaag de dag tot Italië, Japan en de Verenigde Staten met plannen voor restaurants in Dubai, Turkije, Brazilië en Engeland. Eataly is opgericht met het Slow Food principe in gedachte en de culinaire filosofie is vergelijkbaar aan die van cruiserederij. Dit betekent dat de nadruk onder andere ligt op lokale producten, ambachtelijke producenten en duurzame inkoop en productie.

MSC Cruises opent als eerste cruiserederij twee Eataly restaurants aan boord van het nieuwe schip MSC Preziosa. Het eerste restaurant, genaamd ‘Eataly Restaurant’, heeft ruim 80 plaatsen en biedt het oorspronkelijke concept van Eataly: een stijlvolle, minimalistische omgeving waarin mensen de beste Italiaanse producten kunnen eten, ontdekken en kopen. De heerlijkste delicatessen uit de verschillende Italiaanse regio’s zijn verkrijgbaar: van kaas tot wijn, van de beste olijfolie tot verse pasta en van fijne zoetigheden tot de meest lekkere balsamico dressings. Het tweede restaurant ‘Ristorante Italia’ is wat exclusiever en biedt ’s avonds plaats aan 24 gasten voor een ‘ultra-high-quality table d’hôte’ menu bereidt door Eataly chefs. De gerechten worden gemaakt met producten van Slow Food Presidia, een stichting die kleine producenten en de kwaliteit van ambachtelijke producten beschermt.

Lees ook: MSC Preziosa krijgt langste waterglijbaan op cruiseschip,

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden