Succesvol uitdokken in de dikke mist van AIDAstella in Papenburg

Vrijdagmorgen is de AIDAstella (71.300 brutoton) uitgedokt bij de Meyer Werft in Papenburg, Duitsland. Het uitvaren begon ’s ochtends vroeg in een mistig Papenburg.  Het uitdokken nam dan ook meer tijd in beslag dan men voorzien had.

Daarna zijn een aantal testen uitgevoerd en naar verwachting komt het schip vanavond weer aan de kade. Volgens planning wordt het schip op 9 en 10 februari de Eems overgevoerd naar Emden. Deze tocht is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en getijden van de Eems. De AIDAstella wordt op 16 maart 2013 gedoopt waarna ze op haar eerste reis vertrekt naar Kopenhagen, Oslo, Stavanger, Southampton, Le Havre, Zeebrugge, Amsterdam en eindigt het schip in Hamburg.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

2 thoughts on “Succesvol uitdokken in de dikke mist van AIDAstella in Papenburg

 • 1 februari 2013 om 11:30
  Permalink

  Weet u misschien de tijden ook wanneer hij bij de stad leer aankomt?

  met vriendelijke groet

  Geert

 • 1 februari 2013 om 19:45
  Permalink

  Helaas is die informatie nog niet vrijgegeven. Zodra de begintijd en route bekend is, zullen we er aandacht aan geven.

  Groet, Miriam

Reacties zijn gesloten.

Aan het laden