Egyptisch rivercruiseschip King of the Nile op de Nijl gezonken

Het Egyptische Nijl riviercruiseschip King of the Nile is dinsdagavond 29 januari 2013 op een rots gelopen en daarna gezonken. Alle 120 passagiers, voornamelijk Egyptenaren, zijn gered. Het ongeluk gebeurde tussen de steden Kom Ombo en Aswan, vrijwel altijd het eindpunt van de riviercruises in het Zuiden van Egypte.

Er zijn veel onduidelijkheden over het juiste aantal passagiers maar ook over hoe het ongeluk kon gebeuren. Het luxe riviercruiseschip heeft vijf sterren en 70 hutten. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden