Slechts 66.000 Belgen op cruise in 2012

Het aantal Belgen dat in 2012 een cruise heeft gemaakt is voor het eerst in 5 jaar gedaald. In totaal boekten 66.000 Belgen een cruisevakantie. Dat is een daling van 6 procent ten opzichte van 2011, toen nog een stijgingspercentage van 7,7 procent werd genoteerd (70.000 cruisereizigers). Dat blijkt uit cijfers van het Belgische Cruise & Ferry World (CFW), die vrijdag op de Vakantiesalon 2013 werden gepresenteerd. Op de beurs in Brussel is Cruises het gastthema van dit jaar. De scheepsramp met de Costa Concordia en de financiele crisis worden als de belangrijkste oorzaken voor de daling genoemd.

Favoriete bestemming voor de Belgen binnen Europa is nog steeds de Middellandse Zee (27.000 reizigers). Noord-Europa krijgt ongeveer 9500 cruisereizigers, maar laat wel een groei zien van bijna 39%. De Canarische Eilanden worden amper bezocht door Belgen, slechts 1300, nog altijd een groei van 35%.

Bestemmingen die favoriet zijn in werelddeel Amerika zijn het Caribisch gebied (5300 cruisers) en Zuid Amerika (685, maar wel een groei van 50%).  Alaska en het Panamakanaal dalen beide sterk als cruisebestemming.

Zeven of achtdaagse cruises zijn met 59% veruit favoriet.

Lees ook:  Definitieve cijfers Belgische cruisepassagiers

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden