Dutch Cruise Council verder als CLIA Nederland

Onlangs werd bekend dat de Europese belangenvereniging voor cruises, de European Cruise Council (ECC), verder gaat als CLIA Europe. Op landelijk niveau zal de Dutch Cruise Council zich ook gaan aansluiten bij CLIA, de Cruise Line International Organisation, onder de naam CLIA Nederland.

CLIA heeft een nieuwe, wereldwijde structuur opgezet, waarbij de cruisebranche wordt vertegenwoordigd op zowel wereld, Europees als landelijk niveau onder één naam, CLIA. Door te verenigen in één associatie, wordt de gehele cruisebranche wereldwijd beter en uniform vertegenwoordigd.

‘In haar bijna vierjarige bestaan heeft de Dutch Cruise Council veel inspanningen geleverd om cruises in Nederland op de kaart te zetten. Met resultaat, want mede hierdoor zien wij een opmars van cruises in Nederland’, zegt Nico Bleichrodt, voorzitter van de DCC. Maar we zijn toe aan een volgende stap en de nieuw opgezette structuur van CLIA past prima binnen onze doelstelling om de Nederlandse cruisemarkt te vergroten. Rederijen die wereldwijd al CLIA-lid zijn, kunnen automatisch ook op nationaal niveau aansluiten en zodoende creëeren we een breder draagvlak in Nederland om cruises te promoten.

De DCC blijft als CLIA Nederland promotionele activiteiten ontwikkelen voor de reisbranche en de consument. ‘De samenwerking met andere Europese CLIA-vertegenwoordigingen stelt ons in staat om ons gezamenlijk belang, namelijk het vertegenwoordigen van de cruisebranche, efficiënter te organiseren’, vertelt Nico Bleichrodt. ‘2013 zal worden benut om de samenvoeging tot stand te brengen. Naast Nederland hebben zich ook Frankrijk en de UK bij CLIA Europe aangesloten. Momenteel is men ook in gesprek om in Duitsland, Spanje en Italië CLIA vertegenwoordigingen op te zetten. Tegen het einde van dit jaar zullen we concreet als CLIA Nederland opereren onder de paraplu van CLIA Europe’.

Bron: Dutch Cruise Council

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden