Cruisereiziger
Overig cruisenieuws

Tentoonstelling over cruises in Rotterdams Maritiem Museum

In de nieuwe familietentoonstelling ‘Zeekastelen’ in het Maritiem Museum Rotterdam beleven bezoekers hoe het is om met een cruiseschip op vakantie te gaan, een feest der herkenning voor de een en een droom voor de ander. Tijdens het Nationaal Museumweekend van 6 en 7 april 2013 is iedereen welkom voor de feestelijke opening.

De tentoonstelling ‘Zeekastelen, op vakantie met een cruiseschip’ is te zien van 6 april 2013 tot en met 8 maart 2015 in het Maritiem museum in Rotterdam, het oudste scheepvaartmuseum van Nederland.

De tentoonstelling ‘Zeekastelen’ sluit aan bij de trend dat deze vorm van vakantie vieren steeds populairder wordt bij alle lagen van de bevolking. Niet alleen de high society of senioren met een spaarcentje boeken een cruise naar de Noorse fjorden of het Middellandse Zeegebied, ook de secretaresse en de leraar gaan met hun kinderen op cruisevakantie.

Cruisebeleving in een museum
Bezoekers wanen zich op de tentoonstelling ‘Zeekastelen’ in het Maritiem Museum Rotterdam voor even op een cruiseschip. Net als echte passagiers trekken ze door een doolhof aan gangen langs allerlei typen hutten, relaxen ze in de dekstoelen bij het zwembad, zetten ze enkele passen op de dansvloer, zingen ze mee met de karaoke versie van The Love Boat, schuiven ze aan bij het captains diner en luisteren ze naar de avonturen van cruisepassagiers. Tijdens hun bezoek  aan ‘Zeekastelen’ kan jong en oud aan de slag met bord- en dekspellen, zoals shuffle board, om alle ins en outs over cruisevaart te weten te komen. Families ontdekken dat aan boord ruim 10.000 koffers gaan, handdoeken worden omgetoverd tot zwanen, vroeger werd betaald met speciaal cruise geld in plaats van harde dollars, op het dek wordt gegolfd, de glijbaan wel 233 meter is, het theater maar liefst 1600 zitplaatsen heeft en er zoveel bemanning is dat passagiers het gevoel krijgen een personal assistent te hebben.

Bron: Dutch Cruise Council

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)