[Update] Vrijdagnacht al overtocht van AIDAstella over Eems

Update: De overtocht van de AIDAstella is met 12 uur vervroegd vanwege de waterstanden. Dit betekent dat de tocht al om vrijdagnacht om 00:30 zal beginnen. Oorspronkelijk zou op zaterdag 9 februari 2013 de AIDAstella over de rivier de E(e)ms naar Emden gesleept worden. De Duitse zender NDR zal vanwege de donkerte daarom niet meer live beelden uitzenden op hun website.

De nieuwe tijden zijn:

Ca. 00.30 uur Trossen los bij de Meyer Werft (te volgen op webcam www.meyerwerft.de)
Ca. 01.30 uur Sluis bij Papenburg
Ca. 03:30 uur Friesenbrug (Weener)
Ca. 05.30 uur Leer
Ca. 08.15 uur Ems sperrwerk (Gandersum)
Ca. 11.30 uur Passeren Emssperrwerk
Ca. 12.30 uur aankomst Emden
Ca. 14.30 uur Schip aan Emskai
Ca. 16.00 uur Eerste testvaart richting Noordzee.

De tocht trekt altijd veel bekijks. De vorige tocht, van de Celebrity Reflection was vooral in de avond en ’s nachts.

Na de eerste testen op de Noordzee wordt het schip voorzien van proviant waarna het richting Noorwegen gaat voor de grotere zeetesten. Daarna komt het schip eveneens terug in Emden. In de tijd dat het schip daar ligt, worden oefeningen gehouden en worden de laatste hand en spandiensten verricht.

Op de webcam van de Meyer Werft is in ieder geval het begin van de tocht te volgen. Ook heeft de AIDAstella zelf webcams.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden