[Update 2] Carnival Triumph op noodgenerator verder na brand in machinekamer

Zondagmorgen plaatselijke tijd (ong. drie uur ’s middags Europese tijd) heeft een brand gewoed in de machinekamer van de Carnival Triumph. Sindsdien vaart het schip op de noodgenerator op ongeveer 150 mijl – ca. 240 km – van de kust van het Yucatan schiereiland, ten zuidoosten van Mexico. Het automatisch brandalarm gaf een brand aan in de machinekamer aan de achterzijde van het schip. De brand kon geblust worden zonder gewonden. Het personeel probeert de schade te repareren, maar voor de zekerheid is er een sleepboot opgeroepen om naar het schip te varen voor hulp. Het schip, met 3143 passagiers en 1086 personeelsleden aan boord, was donderdag vertrokken van Galveston (VS, Texas) voor een korte vijfdaagse West-Caribische cruise. Alle cruisepassagiers bevinden zich momenteel in de publieke ruimtes en open dekken. Ze krijgen voldoende voedsel. Inmiddels heeft Carnival Cruise Lines de passagiers voor de volgende cruise, die dus maandag zou vertrekken, geïnformeerd over de annulering. Zij krijgen hun geld terug. Evenals de passagiers die nu op het schip verblijven. De Carnival Triumph is gebouwd in 1999 bij de Fincantieri werf in Italië.

Update 11 februari 2013: Collegaschip Carnival Elation heeft het schip te hulp geschoten met water en voedselvoorraden. Ook de Carnival Legend gaat naar het schip toe om meer voorraden te droppen. Inmiddels zijn de toiletten weer werkend, doen enkele liften het en zijn de koffieautomaten weer werkend voor warme dranken. Een aantal sleepboten bereikt het schip binnenkort om het naar de dichtstbijzijnde Mexicaanse haven, Progreso, te slepen. Naar verwachting komt de Carnival Triumph woensdagavond (plaatselijke tijd) daar aan. Passagiers worden vervolgens vanaf daar naar huis gevlogen.

Update 12 februari 2013: Twee sleepboten hebben de Carnival Triumph inmiddels onder hun hoede genomen. Volgens Carnival Cruises Lines is de huidige verwachting dat het cruiseschip donderdagmiddag in Mobile zal aankomen. Alle passagiers zullen vervolgens naar Houston worden gevlogen, om vanaf daar huiswaarts te keren. Oorspronkelijk zou de Triumph naar Progreso worden gesleept. Men heeft vanwege de sterke stroming echter ervoor gekozen om voor het noorden te kiezen. Mobile zou tevens gunstiger zijn voor de 900 Amerikaanse passagiers aan boord die zonder paspoort reizen. Zodra de Triumph de haven van Mobile heeft bereikt en is geinspecteerd zal Carnival Cruises Lines communiceren hoe lang de reparaties aan het schip in beslag zullen nemen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden