[Update] Vijf doden bij ongeluk met reddingsboot van Thomson Majesty

Vanmiddag zijn bij een reddingsoefening van het cruiseschip Thomson Majesty vijf doden gevallen. Een reddingssloep van de Thomson Majesty werd gebruikt in de oefening door de vijf verongelukten. De BBC meldde dat het gaat om een Ghanees, een Filippijn en drie Indonesiers. De sloep zou twintig tot dertig meter in het water zijn gevallen en op zijn kop terecht zijn gekomen. Drie andere inzittenden (2 Grieken en 1 Filippijn) raakten gewond. Cruisepassagiers zijn niet betrokken bij het ongeluk. Het schip lag op dat moment in Santa Cruz de La Palma op de Canarische Eilanden. Het is nog onbekend waardoor de sloep naar beneden is gevallen.

De Thomson Majesty is de voormalige Royal Majesty (gebouwd 1992), Norwegian Majesty (vanaf 1997 – Norwegian Cruise Line) en Louis Majesty (vanaf 2009 – Louis Cruises). Het schip is in 2012 gaan varen voor het Britse Thomson Cruises. De Thomson Majesty maakt deze periode wekelijkse cruises op de Canarische Eilanden die o.a. La Gomera, Fuertaventura en Tenerife aandoet.

‘Thomson Cruises bevestigt dat er zondag om 11:50 uur lokale tijd een ongeluk heeft plaatsgevonden tijdens een reddingsoefening aan boord van de Thomson Majesty op La Palma (Canarische Eilanden), waarbij het personeel is betrokken’, aldus een woordvoerder van Thomson, dat onderdeel uitmaakt van het Duitse TUI. ‘We kunnen ook bevestigen dat daarbij helaas vijf personeelsleden zijn verongelukt en drie gewond zijn geraakt. Van de gewonden is 1 persoon inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en we verwachten dat de andere twee ook snel het ziekenhuis zullen verlaten. Onze gedachten zijn bij de familie van alle betrokkenen. We werken nauw samen met de eigenaren en managers van het schip, Louis Cruises, om exact te achterhalen wat er is gebeurd en om assistentie te verlenen aan iedereen die betrokken is bij dit incident. We werken ook nauw samen met alle autoriteiten en zullen volledige medewerking verlenen aan hun onderzoeken’.

Update 12 februari 2012: Thomson Cruises heeft bekendgemaakt dat het restant van de cruise van de Thomson Majesty is geannuleerd. Het schip wordt sinds zondag in La Palma (Canarische Eilanden) gehouden. De politie is sindsdien volop bezig met haar onderzoek naar de oorzaak van het incident. De passagiers worden inmiddels via speciale charters van Thomson Airways naar huis gevlogen. Zij krijgen alle kosten van de cruise vergoed inclusief korting op een volgende cruise.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden