Royal Caribbean Int. voert automatische fooien in

Royal Caribbean Int. verandert vanaf 1 maart 2013 hun fooienbeleid. Vanaf die datum krijgen alle passagiers de fooien automatisch op hun boordrekening. Per dag wordt er 12 dollar per persoon in rekening gebracht. Suitegasten betalen 14,25 dollar per persoon per dag. Deze fooienregeling vervangt het huidige fooiensysteem: gasten konden zelf kiezen hoeveel ze aan een bepaald personeelslid wilden geven. Daarbij gaf Royal Caribbean Int. wel een indicatie aan, maar waren cruisepassagiers niet verplicht om hieraan deel te nemen. Royal Caribbean Int. volgt met dit beleid de andere grote cruisemaatschappijen die deze verplichte fooienafrekening al eerder hebben ingevoerd zoals onder andere Carnival, Princess Cruises, Holland America Line en Norwegian Cruise Line.

Lees meer over dit onderwerp in Tips & Fooien

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden