Windstar Cruises neemt halve vloot van Seabourn over

Windstar Cruises heeft dinsdag bekendgemaakt dat haar eigenaar, Xanterra Parks & Resorts, met Seabourn tot een akkoord is gekomen over de overgang van 3 cruiseschepen:  de Seabourn Pride, de Seabourn Legend en de Seabourn Spirit. Het gaat om de helft van de vloot, de drie oudste schepen, van de luxe cruisemaatschappij Seabourn. Windstar Cruises verdubbelt door de aankoop juist haar vloot van 3 luxe zeiljachten. Het is daarmee gelijk marktleider op de markt van kleine cruiseschepen voor maximaal 300 passagiers. ‘Windstar Cruises groeit nu al voor het vierde jaar op rij. Deze uitbreiding past in dit plaatje, na de renovatie die we hebben doorgevoerd in onze gehele vloot. Het geeft ons de noodzakelijke extra capaciteit om aan de sterke vraag naar onze intieme stijl van jachtcruises te voldoen’, aldus Andy Todd, Chief Executive Officer van Xanterra Parks & Resorts. De transfer van de drie schepen, die elk plaats biedt aan 208 passagiers in 104 suites, staat binnen de komende twee jaar gepland. De Seabourn Pride zal het eerste schip zijn dat na een renovatie overgaat naar Windstar, in april 2014. Het schip zal van een nieuwe naam worden voorzien en een maand later in de vaart gaan. De Seabourn Legend en de Seabourn Spirit gaan respectievelijk in april en mei 2015 over. De verwachting is dat de jachten na een droogdokperiode eind mei 2015 zullen gaan varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden