Seabourn in gesprek over bouw nieuw schip

Seabourn Quest

Seabourn maakte deze week bekend dat het 3 van haar 6 cruiseschepen heeft verkocht aan Windstar Cruises. Het gaat om de 3 oudste schepen, de Seabourn Pride, Seabourn Spirit en Seabourn Legend in de vloot. Deze werden allen eind jaren 80/begin jaren 90 gebouwd en zijn bijna identiek. Seabourn, onderdeel van Carnival Corporation, gaat verder met haar 3 moderne zusterschepen de Seabourn Odyssey, Seabourn Sojourn, and Seabourn Quest die respectievelijk in 2011, 2012 en 2013 in de vaart kwamen. Daar komt hoogstwaarschijnlijk een vierde schip bij met hetzelfde design, om haar huidige capaciteit te behouden. Daarvoor zijn momenteel al gesprekken gaande met scheepswerven. De verwachting is dat binnen een jaar een concrete order voor de bouw van een nieuw schip zal worden geplaatst.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden