Uitdokken Norwegian Breakaway op dinsdag 26 februari

Norwegian Breakaway

De Norwegian Breakaway zal volgende week dinsdag 26 februari het overdekte bouwdok II van de Meyer Werft in Papenburg verlaten. Daar is de afgelopen 17 maanden met man en macht gewerkt aan de bouw van het nieuwe cruiseschip voor de Amerikaanse rederij Norwegian Cruise Line. De afgelopen weken hebben er diverse technische testen plaatsgevonden. Na het uitdokken staan er meerdere testen in de haven op het programma voordat het schip aan de steiger van de scheepswerf zal aanmeren. De verwachting is dat begin maart de overtocht over de Eems richting de Noordzee zal plaatsvinden om na te gaan of de 324 meter lange en 39,7 meter brede cruiseschip zeewaardig is.

Het uitdokken begint dinsdag om 07:00 uur en is live te volgen op de webcam van de Meyerwerft.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.