STX France overhandigt MSC Preziosa over 3 weken

Over 3 weken, donderdag 14 maart, zal het nieuwe cruiseschip MSC Preziosa door STX France overhandigd worden aan MSC Cruises. Nog dezelfde dag vertrekt het vanuit het Franse Saint-Nazaire met haar eerste passagiers voor een pre-inaugurele cruise naar Marseille, waar het op 21 maart aankomt. Vervolgens vervolgt het zijn weg naar Genua. Daar vindt twee dagen later de officiele doop plaats.

De MSC Preziosa, het ex-Libische schip, wordt het 13e schip in de vloot van MSC Cruises. Het cruiseschip (140.000 brutoton) is de vierde in rij van de Fantasia Klasse. Na de MSC Fantasia, MSC Splendida en de MSC Divina ontvangt dit schip ook ruim 4000 passagiers. De MSC Preziosa zal de eerste periode wekelijkse cruises maken in de Middellandse Zee.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​