STX France overhandigt MSC Preziosa over 3 weken

Over 3 weken, donderdag 14 maart, zal het nieuwe cruiseschip MSC Preziosa door STX France overhandigd worden aan MSC Cruises. Nog dezelfde dag vertrekt het vanuit het Franse Saint-Nazaire met haar eerste passagiers voor een pre-inaugurele cruise naar Marseille, waar het op 21 maart aankomt. Vervolgens vervolgt het zijn weg naar Genua. Daar vindt twee dagen later de officiele doop plaats.

De MSC Preziosa, het ex-Libische schip, wordt het 13e schip in de vloot van MSC Cruises. Het cruiseschip (140.000 brutoton) is de vierde in rij van de Fantasia Klasse. Na de MSC Fantasia, MSC Splendida en de MSC Divina ontvangt dit schip ook ruim 4000 passagiers. De MSC Preziosa zal de eerste periode wekelijkse cruises maken in de Middellandse Zee.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden