Cunard Royal Rendezvous Queen Elizabeth en Queen Mary

Dinsdag 12 maart is een bijzondere dag voor Cunard. ’s Avonds zal het nieuwste schip van de Britse cruisemaatschappij de Queen Elizabeth de legendarische Queen Mary voor de eerste keer ontmoeten in de haven van Long Beach, Californie. Het is de derde Royal Rendezvous tussen een cruiseship in de huidige vloot van Cunard en de Queen Mary. De Queen Mary 2 kwam haar voorganger in 2006 tegen en Queen Victory volgde 5 jaar later (2011, zie onderstaande video).

De laatste keer dat de originele Queen Elizabeth en de Queen Mary elkaar troffen was in 1967. Laatstgenoemd schip was toen bezig aan haar laatste Transatlantische oversteek in dienst van Cunard. Net als toen zullen beide schepen via hun scheepshoorn een saluut brengen naar elkaar. Vervolgens zal er een vuurwerkshow worden gehouden. De Queen Mary is heden ten dage een drijvend hotel en bevat drie restaurants.

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden