Brand op de Norwegian Getaway

@ Norwegian Cruise Line

Vanmiddag heeft in bouwdok II op de Meyerwerft korte tijd een brand gewoed op de Norwegian Getaway, het cruiseschip dat momenteel in Papenburg wordt gebouwd in opdracht van Norwegian Cruise Line. Bij de brand ontstond veel rookontwikkeling. De getroffen productielocatie en het bezoekerscentrum van de werf zijn daarop ontruimd. De bedrijfsbrandweer en de brandweer van Papenburg waren snel ter plaatse en waren de brand snel meester. De deuren van de bouwhal zijn geopend, zodat de rook weg kan.

Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. Tot op heden is het tevens onduidelijk wat de exacte schade is. De opleverdatum (2014) van het zusterschip van de Norwegian Breakaway zou volgens de Duitse werf echter niet in gevaar zijn.

Update 6 maart 2013: De schade bedraagt uiteindelijk bijna 500.000 euro. De ruimte die beschadigd is, bevindt zich op dek 15. De ruimte, 40m2 groot, moet volledig worden herbouwd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden