De Kong Harald (Hurtigruten) aan de grond gelopen

De Kong Harald, een cruiseschip van Hurtigruten, is vannacht aan de grond vastgelopen en heeft water gemaakt nabij de Noorse fjord Trollfjord, ten noorden van de poolcirkel. Het Noorse schip moest op het tij wachten voordat het pas weer loskwam van de rots. Volgens de cruisemaatschappij zijn er geen gewonden gevallen en was er geen paniek aan boord. Nadat de Kong Harald weer vrij was is het schip naar Svolvaer gebracht. Alle 258 passagiers zijn daar van boord gegaan en naar huis gevlogen. Hurtigruten heeft de rest van de 8-daagse cruise van Stokmarknes via Kirkenes naar Bergen geannuleerd. Het schip zal voor reparatie aan de beschadigde romp naar het droogdok worden gebracht.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden