Britten bleven cruisen in 2012

Het aantal Britse cruisepassagiers is licht gegroeid naar 1.701.000 passagiers in 2012. Ten opzichte van 2011 zijn 1000 mensen meer gaan cruisen. Het jaar 2012 was ook voor Britse havens een record jaar. In totaal waren er maar liefst 10% meer passagiers die inscheepten. De grootste groei kwam van de havens in het zuiden van Groot-Brittannië, namelijk Southampton, Dover en Portsmouth.

Ook was er een groei te bemerken in het aantal cruisebezoekers die met cruiseschepen Groot-Brittannië aandoen. Maar liefst 723.000 (11% meer) bezoekers brachten een bezoek aan een van de Britse havens.

De Britten zelf bezochten het liefste het Middellandse Zee gebied. Een goede tweede plek werd behaald door de Noorse Fjorden.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden