11,2 procent stijging Duitse cruisepassagiers in 2012

In navolging van de Britse cruisecijfers zijn donderdag ook de Duitse cruisestatistieken voor 2012 tijdens de reisbeurs in Berlijn bekendgemaakt. Ondanks het ongeluk van de Costa Concordia is het aantal Duitsers dat een cruise heeft gemaakt vorig jaar flink gestegen. Meer dan 1,5 miljoen genoten van een cruisevakantie. Dat is een stijging van 11,2 procent. Ook voor 2013 zijn de verwachtingen positief gestemd. Het percentage cruisereizigers ten opzichte van de totale bevolking bedraagt in Duitsland namelijk 1,9%. Dat is nog altijd minder dan Groot-Brittannie (2,6%) en de Verenigde Staten (3,3%).

Gemiddeld gaf de Duitser in 2012 1.710 euro uit aan een cruise. Dat bedrag is min of meer gelijk gebleven in vergelijking met 2011. Het Westelijk Middellands Zeegebied is het meest populair als cruisebestemming bij onze oosterburen gevolgd door Scandinavie, het Oostelijk Middellands Zeegebied en de Canarische Eilanden. Het aantal Duitsers dat met Duitse cruisemaatschappijen voer is wederom gestegen naar 62,8% (was 59,8% in 2011).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.