Costa Concordia wordt gesleept naar haven Piombino

Costa Concordia

Het verongelukte cruiseschip Costa Concordia zal na de berging naar de haven van Piombino in Toscane worden gesleept. De Italiaanse regering heeft daar vrijdag het groene licht voor gegeven. De huidige verwachting is dat dit in september van dit jaar kan gaan plaatsvinden. Er is gekozen voor Piombino, vanwege de tactische ligging van de haven. Zowel economisch als ecologisch zou dit de beste optie zijn. De komende maanden zal er echter nog hard moeten worden gewerkt om de haven hiervoor geschikt te maken. Het lijkt er op dat de Costa Concordia uiteindelijk zal worden gesloopt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.