Costa Concordia wordt gesleept naar haven Piombino

Costa Concordia

Het verongelukte cruiseschip Costa Concordia zal na de berging naar de haven van Piombino in Toscane worden gesleept. De Italiaanse regering heeft daar vrijdag het groene licht voor gegeven. De huidige verwachting is dat dit in september van dit jaar kan gaan plaatsvinden. Er is gekozen voor Piombino, vanwege de tactische ligging van de haven. Zowel economisch als ecologisch zou dit de beste optie zijn. De komende maanden zal er echter nog hard moeten worden gewerkt om de haven hiervoor geschikt te maken. Het lijkt er op dat de Costa Concordia uiteindelijk zal worden gesloopt.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.