Cruisekade Vlissingen stap dichterbij

Vlissingen
Vlissingen

De kans wordt steeds groter dat de komende jaren meerdere cruiseschepen in Vlissingen zullen aanmeren. Deze week ging de gemeenteraad van de Zeeuwse stad akkoord om de kade bij Finsa aan de Buitenhaven structureel te gaan gebruiken als cruisekade. De plannen worden financieel ondersteund door de provincie, die kansen ziet om de toerisme in Zeeland te vergroten. Naast Vlissingen zijn ook Middelburg en Veere belangrijke trekpleisters voor de vele cruisepassagiers.
Vlissingen ziet cruisehavens zoals IJmuiden en Zeebrugge, die jaarlijkse tientallen cruiseschepen verwelkomen, als grote voorbeeld. Vlissingen zou voor de komende jaren reeds enkele boekingen van rederijen binnen hebben.

Lees ook: Bouw van Vlissingen cruiseterminal verandert weerZeeland stelt geld beschikbaar voor cruises

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden