AIDAstella officieel door Meyer Werft overhandigd aan AIDA Cruises

AIDAstella

Maandag heeft in Emden tijdens een feestelijke ceremonie de officiële overhandiging plaatsgevonden van de AIDAstella door de Meyerwerft aan haar opdrachtgever cruisemaatschappij AIDA Cruises. Dit gebeurde in aanwezigheid van Michael Ungerer, directeur van AIDA Cruises, en Bernard Meyer, manager van de Meyerwerft. Kapitein Nico Berg ontving de scheepsdocumenten en is daarmee formeel gezagsvoerder geworden van de AIDAstella (71.300 Brutoton). Om 18:00 uur vertrekt het nieuwe schip uit Emden voor haar eerste reis richting Hamburg. Als alles volgens plan verloopt meert het dinsdagochtend om 08:00 uur aan in de Hamburg Cruise  Center in de havenstad.

De AIDAstella, het tiende schip in de vloot van AIDA Cruises, zal op zaterdagavond 16 maart 2013 in Warnemunde worden gedoopt. Daarbij zullen de 10 doopmoeders aanwezig zijn. De doopmoeders van de AIDAstella zijn medewerkers van AIDA zelf, van de bouwer Meyer Werft en het architectenbureau die het schip ontworpen heeft. Zondag vertrekt de AIDAstella voor haar ‘Maiden Voyage’ voor 14 dagen naar Scandinavie.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

Aan het laden